Nakon što mu je pružena najbolja pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu, Azur je otpušten na kućno liječenje, gdje su ga posjetili istražitelji i fizioterapeuti.

Istraga o pokušaju ubistva mladog košarkaša Igmana Azura Terzića iz Cazina, koji je u noći 2. novembra slomljene kičme izbačen i ostavljen iza diskoteke Advantage u City centru, nastavlja se i ovih dana nakon što su istražitelji saslušali žrtvu.

SAVJETI DOKTORA

Azur Terzić je izišao iz Kliničkog centra u Sarajevu i trenutno je na kućnom liječenju, potvrdio nam je porodični advokat Zlatko Pozderac.

– Nisam potpuno siguran da li je Azur i zvanično završio sa davanjem konačne izjave, ali znam da su istražitelji išli kod njega nekoliko puta, te da je doktor savjetovao da ga ne izlažu prevelikom stresu. Otac je sada sa njim, momak je izašao iz bolnice, nalazi se u kući kod sestre Une u Sarajevu. Sinoć sam razgovarao sa ocem, kaže da se Azur bolje osjeća, dobro izgleda. Kako će to ići dalje, hoće li se pomoći djetetu da prohoda, vidjećemo. Njemu su svakodnevno dolazili i fizioterapeuti, radeći sa njim po dva-tri sata, kazao nam je Pozderac.

Azur će biti u Sarajevu izvjesno vrijeme, saopćila je njegova sestra Una, jer trenutno su kod nje okupljeni članovi porodice koji su Azuru bili najveća podrška u svim ovim nedaćama, a koji su se trudili i borili skupa s njim.

– Naravno, kada dođe vrijeme, bit će u mogućnosti da mu se dođe u posjetu, jer su mnogi izrazili želju, ali u narednom periodu sve je isključivo u najužem krugu porodice. Sigurna sam da će Azur naći način da svima zahvali, hrabro je sve shvatio i hrabro se bori da ide naprijed. U konačnici, ta hrabrost, upornost i želja za dalje je krajnji cilj da sve ima pozitivan ishod, poručila je sestra Una na grupi “Svi smo mi Azur”.

Naime, oni koji su bili podrška Azuru na ovoj grupi nastavili su svake subote organiziranje mirnih prosvjeda u centru Cazina, te najavljuju da će tako biti sve dok se slučaj ne riješi.

Bili su najavljeni protesti i pred Tužilaštvom USK-a zbog sporosti istrage. Ali, potom je Azurov otac Saud posjetio Tužilaštvo u Bihaću, razgovarao sa istražiteljima o tome kako napreduje istraga, te je izašao zadovoljan nakon sastanka pruživši im podršku u radu. Nakon toga su u grupi “Svi smo mi Azur” saopćili da odgađaju najavljene proteste pred Tužilaštvom, piše Oslobodjenje

Na zahtjev oca Sauda Terzića i njegovog advokata Zlatka Pozderca, a zbog traljave istrage lokalne policije, predmet je prenesen u nadležnost FUP-a

Mnogo je upita poslato i Azurovoj porodici ne samo od medija nego i od njegovih sugrađana u vezi s tim da li je Azur progovorio o onome šta mu se desilo.

Njegova sestra Una na to je zaštitnički uzvratila.

SUMNJI VIŠE NEMA

– Takve informacije ostaju u krugu porodice, kao i kod nadležnih institucija koje se bave slučajem. Istraga je jako opširna, te zbog tih okolnosti i traje ovoliko, kako se ne bi desio bilo kakav propust, te kako bi u konačnici svi koji imaju bilo kakve veze odgovarali za svoje postupke. Molimo vas da se dotad suzdržimo u pitanju bilo kakvih drugih naznaka. A vrijeme će, ako Bog da, pokazati sve, kazala je Una.

I porodični advokat upućuje nas na iste zaključke.

Protesti u Cazinu održavat će se svake subote

– Otkako su federalni istražioci to preuzeli, istraga fino ide, veći akcenat je stavljen na profesionalizam, nego na samom početku kada se to odvijalo traljavo. Nemamo razlog da ne budemo strpljivi i zaista trenutno ne gajimo nikakve sumnje u istragu te mislimo da će se ona uspješno okončati, kazao nam je Pozderac.

(Oslobodjenje.ba)