Piše: Biscani.net

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, dodijeljene nagrade najboljim učenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Među nagrađenima je i Ajdin Bešić, učenik JU OŠ “Harmani II”, koji se istakao kao najbolji fizičar u Federaciji BiH, osvojivši i 3. mjesto iz matematike, te se ističe kao vrhunski muzičar i izuzetan učenik.

Škola “Harmani II” također je dobila priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju. Direktorica škole ističe da je ovo u skladu s vizijom i misijom škole te se ponosno čestita svima na postignutom.

Ajdin Bešić je nagrađen u ime učenika, nastavnika i škole, a direktorica posebno ističe posvećenost i izvanrednost učenika. Mentorica Emina Dervić-Prša također je dobila pohvale za podršku i angažman koji su bili ključni za ovaj veliki uspjeh.

Ovo izvanredno postignuće Ajdina Bešića svjedoči o posvećenosti i kvaliteti obrazovanja u Školi “Harmani II”, gdje se talenti prepoznaju, podstiču i razvijaju.

Čestitke na ovom značajnom dostignuću!

(Biscani.net)