Od 21 do 24. maja 2015 godine održao se 21. tradicionalni kickboxing Svjetski kup u Szegedu (Mađarska) na kojem je nastupilo preko 800 takmičara iz cijelog Svijeta, a učešće je uzela i takmičarka KBS “FAVORIT BH” iz Bihaća Ajla Vojić koja je nastupala u disciplini low kick u juniorskoj konkurenciji -60 kg.

Ajla je iz Szegeda došla sa Srebrenim odličjem, a samo dva boda su je dijelila od zlatne medalje. U finalnom meču Ajla je za protivnicu imala Ninu Pavlović iz Reprezentacije Srbije koja je aktuelna viceprvakinja Svijeta i Šampionka Srbije.

Ovo je već četvrti susret u zadnje dvije godine ove dvije mlade takmičarke i svi koji prate kickboxing u regionu unaprijed su znali da će finale Svjetskog kupa biti prava poslastica. Meč je ispunio očekivanja i do samog kraja je bilo neizvjesno no međutim starija i iskusnija šampionka Srbije je slavila jednoglasnom odlukom sudija. Za Ajlu je ovo bila dobra provjera pred Balkansko i Europsko prvenstvo koje slijede i svakako još jedno veliko iskustvo iz kojeg smo puno naučili i izašli jači.

/BISCANI.NET