Piše: Biscani.net

Do sada su se u javnosti spominjala tri kandidata za gradonačelnika grada Bihaća, i mi vam donosimo anketu kako bismo saznali za koga biste glasali da su sutra izbori:

Rusmir Musa (SDA): Pukovnik oružanih snaga u penziji, doktor nauka i otac košarkaša svjetskog glasa Dženana Muse. Musa je kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Bihaća.

Elvedin Sedić (PoMaK): Završio je Pravni fakultet u Bihaću kao jedan od najboljih studenata generacije, zbog čega je odlikovan Srebrnom plaketom rektora bihaćkog Univerziteta. Magistrirao je na Univerzitetu u Minhenu, a doktorsku disertaciju prijavio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beču. Potiče iz poduzetničke porodice i cijeli svoj radni vijek bavi se biznisom. Trenutno je aktuelni gradonačelnik grada Bihaća.

Hamdija Lipovača (SBiH): Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 2000. godine, magistrirao na američkom University of Connecticut, a doktorirao 2010. na Pravnom fakultetu u Bihaću. Bio je član Socijaldemokratske partije (SDP) od 1998. godine te član Glavnog odbora i Predsjedništva stranke. Lipovača je od 2022. godine član Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te je bivši gradonačelnik Bihaća i Premijer USK.

Glasajte za svog favorita u našoj anketi i pomozite nam saznati mišljenje građana Bihaća!

GLASAJ KLIKOM OVDJE!