Home Grad Bihać Automobil ga udario u pješačkoj zoni, vozač je otvorivši vrata i pogledavši...

Automobil ga udario u pješačkoj zoni, vozač je otvorivši vrata i pogledavši ga samo nastavio voziti

Osim loše cestovne infrastrukture, horizontalne i vertikalne signalizacije, u gradu Bihaću vlada izrazito visok stepen saobraćajne nekulture, kako među vazočima, tako i među pješacima.

Bišćani nerijetko svjedoče prolascima kroz crveno na semaforima, preticanjima na mjestima gdje to nije dozvoljeno, neprilagođenoj brzini, prelasku pješaka mimo pješačkih prelaza, nepoštivanju saobraćajnih pravila od strane biiklista, ali i onim drugim oblicima negativnog ponašanja koja su više odlika kulture.

U Bihaću ćete teško doživjeti da vam neki vozač prepusti prednost prolaska, zaobilaženja na semaforima auta koja mijenjaju smijer je postala normalna pojava, a nepropisno parkiranje, koje je na Ozimicama 1, kod Nelija i Amfore, dostiglo vrhunac bahatosti da ponekad stvori saobraćajni kolaps.

U prilog ovome ide i priča našeg sugrađanina koji je doživio nevjerovatnu situaciju unutar pješačke zone u ulici Mirze Delibašića, koja od ”Kineskog zida” vodi prema dvorani ”Luke”.

Naime, hodajući ovom ulicom na njega je naletio automobil velikom brzinom, s obzirom da se radi o pješačkoj zoni, pri čemu je zadobio jak udarac koji kod njega izazvao i bolan krik. Međutim, unatoč tome što ga je udario, i unatoč tome što je uslijed zadobivenog udarca i bola čučnuo, vozač je otvorivši vrata i pogledavši ga samo nastavio voziti, udaljivši se sa mjesta nesreće.

– Automobil me je udario u pješačkoj zoni, nisam zadobio teške povrede, ali sam ostao ležati na cesti. Nije mi, hvala Bogu, ništa, međutim ne mogu da vjerujem koliko neko može biti bezosjećajan i nakon što te udari da samo pobjegne s lica mjesta ne upitavši da li je unesrećenom potrebna pomoći i uvjerivši se da se ne radi o težim povredama.”

– Slučaj sam prijavio policiji koja je sačinila zapisnik i iskreno se nadam da će pronaći počinioca, a ovu priču želim iznijeti u javnost kako bih apelirao na vozače da obrate pažnju kako voze i da porade na kulturi u saobraćaju, zaključio je naš sagovornik, prenosi abc.ba.