SDA Bihać održala je danas press konferenciju na kojoj su govorili o dvije posljednje sjednice gradskog vijeća, te su izdali i saopćenje kojeg donosimo ispod u cijelosti.

Govorili su i o gradonačelniku Šuhretu Fazliću, za kojeg tvrde da pokazuje odsustvo vizije, a Vladajuće stranke GS i SDP su optužili za vođenje populističke facebook politike koja se ogleda u priči o urbicidu a zatim posipanjem pepelom po glavi kod promjene kursa za BBI Galeriju.

– Vjećnici Vladajuće stranke trebaju se jasno odrediti jesu li tu da predstavljaju ABC ili stranku Građanski savez, a njihovo djelovanje i u ranijem periodu pokazalo da je nije bilo u domenu nevladinog sektora kada su očito stranački. Rastrgani su između populizma, kako su naučili djelovati putem interneta, i ozbiljnih izazova Vlasti kojima nisu baš dorastli ali to se može pripisati njihovom neiskustvu. SDP, s druge strane, nije neiskusan ali su i oni odavno postali podložni populizmu što se jučer vidjelo na sjednici gradskog vijeća. Moramo progutati žabu – rekli su – a mi im kažemo da će još progutati čitavu baru žaba- kazao je povjerenik SDA Bihać Hadis Jusić.