Vikend iza nas, članovi Biciklističkog kluba „Bihać“, aktuelnog državnog prvaka u drumskom biciklizmu Bosne i Hercegovine, proveli su vozeći utrku na području južne Hrvatske, tačnije u okolici jednog od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u cijeloj Jugoistočnoj Evropi, gradu Dubrovniku.

Naime, članovi BK „Bihać“, Nedim Alagić, Mujo Kurtović i Amar Selmanović, vozili su u nedjelju 06.11.2016. godine biciklističku utrku „Konavle 100 km“, a koja je održana u organizaciji Biciklističkog kluba „Konavle“ iz Konavala koje su ove godine proglašene najboljom destinacijom ruralnog turizma.

Utrka je zamišljena kao kružna (Gruda – magistrala do Zvekovice – Konavosko  Polje – Gruda), te su biciklisti iz najzahtjevnije kategorije, kategorije Sport, vozili 3 kruga od po 30 km. Bihaćki biciklist Mujo Kurtović je uprkos jakim naletima vjetra i kiše tokom cijele utrke, stazu dugačku 90 km prešao za 2 sata i 27 minuta, osvojivši visoko drugo mjesto i srebrenu medalju, iza 18 bicikliste svijeta Dušana Rajovića (BK „Metalac“ Kraljevo), srbijanskog biciklističkog reprezentativca.

Kurtovićev uspjeh potpomognut je timskim radom njegovih klupskih kolega Nedima Alagića i Amara Selmanovića, koji su utrku završili na sedmom odnosno petom mjestu.

Organizacija utrke bila je na zavidnom nivou, te su članovi BK „Bihać“ organizatorima utrke iskazali iznimnu zahvalnost i iste pozvali da budu gosti BK „Bihać“ u gradu na Uni.

Ovakvim uspjehom, između gotovo 100 takmičara, Biciklistički klub „Bihać“ je sezonu 2016. završio kako je i počeo, kao najbolji biciklistički sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, time opravdavši titulu aktuelnog prvaka u drumskom biciklizmu.