Bihać dobija nove sportske terene i zatvoreni bazen u vrijednosti 200.000 eura !?


Po svemu sudeći Bihać bi mogao u skorijem vremenu ponuditi nešto novo svim profesionalnim i rekreativnim sportistima u gradu na Uni.

Naime, firma Rekić – Baudienste u vlasništu našeg sugrađanina koji je rođen i odrastao u Švicarskoj gdje je i započeo sa vlastitim biznisom. Kako je BISCANI.NET portal od njega saznao ljubav prema domovini je jača od svega, a ideja se javila spontano.

Ovo ce biti prvi projekat firme Rekic-Baudiensta u BiH, a kako smo mogli saznati od njenog vlasnika ovo je samo početak. Prema njegovim riječima i primjeru idejnog projekta ovo će zaista biti nešto novo ne samo u Bihaću nego i u BiH.

Ovaj kompleks će sačinjavati dva terena za mali nogomet, dva terena za tenis i jedan teren za odbojku, a pored toga će biti moderno uređene svlačionice sa tuš kabinama i caffe bar-om za sve posjetioce. Prema njihovim proračunima ova investicija će koštati 200.000 eura, a posao će pronaći oko 10 radnika.

Za kraj smo saznali i to da je lako moguće da Bihać nakon više od 25 godina ponovo dobije i zatvoreni bazen, kako ističe gospodin Rekić za BISCANI.NET portal realizacija projekata će zavisiti i od raspoloženja grada Bihaća i gradske uprave u prevazilaženju administrativni pitanja i dozvola za gradnju.

Iskreno se nadamo da će Bihać po prvi put dobiti ovakav sadržaj i da će sa pravom nositi epitet Europskog grada.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...