Ovim putem Vas obavještavamo da Udruženje građana „MoguLi“ iz Bihaća u suradnji sa WWF (Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode) i partnerima: Udruženje za djecu sa posebnim potrebama „Radosti druženja“ i JP RTVUSK Bihać, planira 25.03.2017. održati „Earth Hour“ u Bihaću.

„Sat za planetu Zemlju“ ili u svijetu poznatiji kao „Earth Hour“ je globalna akcija koja se provodi u više od 7000 gradova širom svijeta i koju provode milioni ljudi tako da je to najveća volonterska akcija na svijetu. U Bihaću se ova globalna akcija provodi već treću godinu i podrazumijeva gašenje javne rasvjete na sat vremena u užem gradskom centru i ulici Hazima Šabanovića gdje će se u prostorijama udruženja za djecu sa posebnim potrebama „Radosti druženja“ održati prigodni program koji podiže svijest o klimatskim promjenama i potrebi da se svi stanovnici planete angažiraju na prevenciji negativnih klimatskih promjena.

Ove godine smo odlučili da „Sat za planetu Zemlju“ napravimo još vrijednijim jer smo ga izmjestili iz gradskog središta i postavili tamo gdje će imati najveći efekat: među one na kojima svijet ostaje, one koji trebaju naučiti živjeti u skladu sa prirodom koja nas okružuje. Stoga ćemo događaj i prigodni program napraviti u Udruženju za djecu sa posebnim potrebama a u programu će učestvovati i djeca iz dramskog studija „Mali princ“ Bihać.

25.03.2017. (subota) sa početkom u 20,00h u prostorijama Udruženja „Radosti druženja“ u ulici Hazima Šabanovića bb.