Naš Bihać vas ovo ljeto zove i očekuje na Gradskoj otoci uz fantastičan i nezaboravan program Bihać Summer Festa u organizaciji Turističke zajednice Grada Bihaća. S prvim svirkama krećemo već sutra, a tim povodom v.d. direktorica Dijana Pečenković danas je predstavila ideju i sadržaj u kojem ćemo uživati tijekom cijelog ljeta.

„Zaista se trudimo poboljšati i proširiti ponudu za sve naše sugrađane, ali i turiste. S tom idejom smo krenuli i u realizaciju ovogodišnjeg, prvog Summer Festa za kojeg se nadamo da će postati tradicija. Naša vizija je da ovaj festival bude opuštenog karaktera i zbog toga smo birali Gradsku otoku. Naši posjetitelji su slobodni sa sobom ponijeti dekice, sjesti, pa i leći na travu i uživati u ljetnim noćima uz dobru muziku, hranu i piće“, kazala je Dijana Pečenković, v.d. direktorica Turističke zajednice Grada Bihaća.

Uz nekoliko izuzeta, planirano je da se live svirke održavaju tri puta sedmično – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

„Summer Gigs koji su se održavali proteklih godina, sada prerastaju u Bihać Summer Fest – nešto opušteniju verziju koja će upotpuniti one mirnije dane kako se svirke ne bi sudarale sa sadržajima planiranim u okolnim lokalima, tako ćemo zaokružiti cjelinu i, u suštini, imati ispunjeno cijelo ljeto“, istakao je Edin Moranjkić, šef Službe za poslove kabineta i informisanje Grada Bihaća.

Uz dnevne varijante predviđene za djecu, pa i kupanje na Uni, Gradska otoka će ovo ljeto biti najfrekventnija lokacija, a cjelokupan kalendar dešavanja možete pronaći na stranici VisitBihac i već sad označiti svoje odabrane datume. Vidimo se na Gradskoj otoci!