Po završetku rata (1995 god.)  u Bihaću odrasta jedna nova generacija mladih koja promoviše i konzumira jedan stil  života, kulturu i muziku, koja je opet s druge strane svojstvena onima koji su godinama ugnjetavani ili živjeli pod represijom određenog društvenog sistema.

Kao odgovor na represije bilo koje vrste kod mladih se javlja bunt i nezadovoljstvo, što bi smo mogli reći da se desilo i u Bihaću, kao posljedica ratnih dešavanja.

Mladi ljudi (tinejdžeri)  u gradu Bihaću  u drugoj polovini devedestih su odrastali pod snažnim utjecajem „New wave-a“ – jugoslovenske rock ‘n’ roll scene, te svjetskih velikana Ledd Zeppelin-a, Depp Purple-a, Rollin Stones-a, Pearl  Jam-a i drugih.

U to vrijeme je aktivna alternativna rock ‘n’ roll scena, gdje mnogobrojni  r’n’r bendovi  u Bihaću se predstavljaju na koncertima „Bihać urliče“, koji se održavaju nekoliko puta godišnje na  tzv. „Vojnom poligonu“, gdje mladi  uživaju u fantastičnim izvedbama  r’n’r-a. Od važnijih bendova , pažnu svakako plijene bendovi  Seke, the Vlaga,  i dr.

Iz toga perioda  su bišćanima koji su rođeni krajem sedamdesetih i u prvoj polovini osamdesetih poznati noćni izlasci u Jazz bar (ili club, više se i ne sjećam), Piramidu i druga mjesta gdje su se nekad konzumirali rok klasici domaće i strane scene.

Pivu ste mogli popiti na gradskoj otoci, betonu i desetine drugih mjesta , a da vas organi reda i mira ne zaskoče kao danas. Folkeri a ( pogotovo turbofolkeri ) su se mogli izbrojati na prste jedne ruke ili ih uopće nije ni bilo.