Bihaćki sportaši putuju na svjetsko prvenstvo u karateu

Vlada USK omogućila bihaćkim karatistima put na Svjetsko prvenstvo

Bihaćki karatisti Edin Muslić i Ervin Galić ipak će otputovati na smotru najboljih svjetskih karatista u austrijskom Linzu, zahvaljujući podršci Kantonalne vlade i premijera. Nedostatak financijskih sredstava još jednom je uslovio trenažni proces i pripreme u neizvjesnosti… Ipak, ovaj put im je Vlada USK omogućila nadmetanje sa svjetskom elitom.

„Edin Muslić i Ervin Galić su naši sportski ambasadori, a moja dužnost je da im pomognem kada im god to zatreba. Čim smo saznali da im je put na Svjetsko prvenstvo pod upitnikom, zbog nedostatka novčanih sredstava – reagovali smo i obezbijedili sve što im je potrebno“, istakao je Husein Rošić, premijer USK.

Višestruki prvak BiH i osvajač bronzane medalje na Mediteranskim igrama Edin Muslić napokon može razmišljati samo o ogledima s najboljima na planeti. „Zahvaljujem se premijeru i Vladi Unsko-sanskog kantona. Bez njihove pomoći vjerovatno ne bismo ni otišli, a sada ćemo se potruditi da rezultatima to i opravdamo“, rekao je dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Muslić i Galić će se već sutra priključiti ostalim reprezentativcima na mini – pripremama u Sarajevu, dok u Linz putuju u ponedjeljak. Možda su jedva obezbijedili za put u Austriju, ali tamo putuju sa šampionskim gardom.