Bihaćki ultramaratonac Rasim Junuzović nastupa za bh. reprezentaciju na EP-u u Temišvaru

trcanje.net
Nakon što je Atletski savez Bosne i Hercegovine prošle godine postao članica Međunarodnog saveza ultramaratonaca (IAU - International Association od Ultrarunners), bh. ultramaratonci (koji nemaju svoj ultra savez) su preko ASBiH dobili mogućnost učestvovati na velikim takmičenjima.

Nakon što je Atletski savez Bosne i Hercegovine prošle godine postao članica Međunarodnog saveza ultramaratonaca (IAU – International Association od Ultrarunners), bh. ultramaratonci (koji nemaju svoj ultra savez) su preko ASBiH dobili mogućnost učestvovati na velikim takmičenjima.

Ove godine će to konkretno i na terenu premijerno iskoristiti učešćem na dva svjetska i jednom europskom prvenstvu.

Voditelj tima je poznati bh. ultramaratonac i državni rekorder u više disciplina, Mirsad Abdaković iz BURT-a (Bosnian Ultra Running Team).

U septembru se održava SP na 100km u Varaždinu i prijave će uskoro biti otvorene.

 – Prije dvije sedmice smo uspjeli produžiti članarinu – kotizaciju kod svjetskog ultra saveza IAU, a koja vrijedi za takmičenja u tekućoj godini. Za naše predstavnike sad više nema prepreka za nastup na svim takmičenjima u nadležnosti IAU, kaže Abdaković.

Prvo takmičenje na kojem će se pojaviti reprezentacija BiH je Europsko prvenstvo u trčanju na 24 sata (26./27. maja, Temišvar, Rumunija).

– Prijavu smo već poslali. Vjerujem da ćemo pojedinačno, a i timski odraditi dobro 24-satno prvenstvo, najavljuje Abdaković.

Tim će osim Abdakovića činiti Bišćanin Rasim Junuzović koji iza sebe ima dosta jakih cestovnih ultramaratona i Branislav Pavić iz Novog Grada (212km lični rekord).0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...