Kako je i najavljeno prethodne godine, Unska regata održat će se u već poznatom datumu ove godine, a to je zadnja sedmica u sedmom mjesecu. Po završetku prošle, najavljena je i slijedeća, a datum 44. Internacionalne Una regati trebao ji biti od 27. do 30. jula 2016. godine.

Ovih dana uvjerili smo se da su pripreme za ovogodišnju unsku regatu već počeli, a uskoro bi se trebealo znati i više detalja sa programom.

Međutim, od direktora Nacionalnog parka “Una” saznali smo da se za dan kada regata stiže u Bihać pripema i veliki koncert Bijelog dugmeta i to na stadionu NK Jedinstvo.

Bit će ovo prvi put nakon dugo vremena da građani Bihaća imaju priliku da slušaju i gledaju jedan ovakav spektakl na stadionu “Pod borićima”.

Najavljeni datum regate pomjeren je za jedan dan, kako bi se dolazak regate u Bihać poklopio sa datumom održavanja ovog koncerta, a radi se na dogovoru da ulaznice na koncert ove popularne grupe za sve učesnike regate koje posjeduju akridetaciju budu i 50% jeftiniji.

Ovakve reakcije u pravo vrijeme po pitanju unske regate pokazatelj su da postoji želja da se vrati njen stari status.

Tako će unska regata ove godine kuliminaciju doživjeti u Bihaću, u subotu 30.07.2016. kada će biti održan i koncert Bijelog dugmeta, a svoj završetak će imati u nedelju u Bosanskoj Krupi. Ovaj put s ponosom možemo kazati da se veselimo dolasku 44. Internacionalne Una regate, jer ukoliko se nastavi započeti tempo ne sumnjamo da će biti odlična.

/abc