U sklopu dijela manifestacije “Jesen na Gelenderima” koji se odnosi na rad za zajednicu, skupina Street ART umjetnika crtat će najveći mural na Unsko-sanskom Kantonu, čija će širina biti oko 25 metara.

Organizatori još uvijek ne žele otkriti sadržaj murala, ali su otkrili da je tema koja je postavljena pred umjetnike “Bihać pamti”.

Ako želite saznati kako će čitav proces da izgleda i kako naši Street Artisti rade na licu mjesta, pozivamo vas da nam se pridružite u Žegeraskoj aleji već od 10 sati ujutro, pa do večeri.

Pored crtanja murala, Aleju će taj dan preplaviti budućnost grada Bihaća – njegovi mladi i društveno odgovorni građani dat će novi sjaj tamošnjem dječijem igralištu, ali i očistiti kompletnu Aleju, dok će naši najmlađi imati praktične igraonice i radionice sa nastavnicama.

Manifestaciji “Jesen na Gelederima” ove godine, u dnevnom terminu, pridružuju se Vijeće učenika Gimnazije Bihać, članovi “Sile Nebeske”, StreetArt umjetnici, Plesni klub “Virus”, profesori – umjetnici Sej Ramić i Mirsad Bašić, te mnogi drugi građani volonteri, te članovi i aktivisti Udruženja ABC iz Bihaća.

Kompletan dnevni program samo je uvertira u čarobnu nostalgičnu noć koja će započeti od 20 sati u Gelenderima.

/abc