Najveći svjetski proizvođač muzičkih instrumenata Yamaha ukazala je čast i povjerenje Bišćaninu Adnanu Dadi Pačiću, poznatom bubnjaru i dugogodišnjem članu bihaćke grupe “The Horoscope”, imenovavši ga svojim artistom u kategoriji akustičnih bubnjeva.

Pačić, najpoznatiji bubnjar među profesorima tjelesnog odgoja i sporta, što mu je inače zvanje, 17. septembra je potpisao  Memorandum o saradnji i promoviranju bubnjeva poznate svjetske multinacionalne tvrtke i konglomerata sa sjedištem u Japanu, a  koja osim muzičkih instrumenata proizvodi i elektroniku i motocikle.

Umijeće i strast s kojima ovaj muzičar “oboji“ svaku od brojnih pjesama s repertoara “The Horoscopa” zapazili su i stručnjaci iz Yamahe i njihov generalni zastupnik i distributera muzičkih instrumenata za tržište BiH sa sjedištem u Bihaću.

Uz potpisani Memorandum Pačić je  na korištenje dobio i najnoviji Yamahin bubanj najviše klase, „Yamaha Absolute Hybrid Maple“ na kojem su Yamahini inžinjeri radili zadnje tri godine. Sama cijena seta govori o njegovoj vrijednosti a košta nešto više od 15.000 KM.

Pačić kaže da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je ovaj brend baš njega prepoznao kao svog svojevrsnog ambasadora među brojnim vrsnim bh. muzičarima. Sa zadovoljstvom će kaže  na svirkama sa svojim bendom, kako u BiH, tako i u evropskim gradovima gdje često nastupaju, „zabubnjati“ na najnovijem proizvodu svog omiljenog proizvođača.

– Poznato je da je grad na Uni rasadnik dobrih bendova, muzičara i muzičkih talenata i zaista je čast dobiti ovakvo priznanje i privilegiju, koju ja ne doživljavam samo ličnim, nego priznanjem i za bend u kojem sviram, ali i za moj grad.  Također, smatram da ovo može biti  još jedan podstrek i motivacija za sve one koji žele baviti muzikom- kaže Pačić.

Inače, ovo je prvi put u povijesti Bihaća iz kojeg su ponikla neka od najvećih imena bh. muzičke scene da je neko dobio čast da promovira i predstavlja neku veliku svjetsku korporaciju, poput ove koju osnovao Torakusu Yamaha, davne 1897 godine.

Stoga, a i zbog činjenice da ovih dana u “moru” kako izbornih, tako i “crnih” vijesti, ovakve informacije zaista zaslužuju pažnju.

/avaz