Goran Gogo Piralić, bivši golman bihaćkog Jedinstva pokrenuo je golmansku školu koja sa radom počinje sutra. Tim povodom Goran je dao izjavu za USKinfo.ba u kojoj se osvrnuo na protekli periodu u kojem je pripremao ovaj projekt.

“Golmanska škola kreće sa radom 23.04. u 10h. Ideja se rodila još od malena jer sam i sam bio golman, a u to vrijeme nije bilo trenera za golmane da bi sa nama radili. Svi znamo koliko je golman bitan za ekipu, te iz tog razloga sam pokrenuo školu kako bi djecu od malih nogu naučio svim golmanskim vještinama. Kapacitet je otvorenog tipa, te će se djece selektirati po godištima i tako ćemo raditi sa njima. Uzrasti za prijem u školu su djeca 8-16 godina. Termine ćemo odrediti nakon što vidimo koliko djece će biti na treningu. Za sad imamo oko desetak prijavljenih kroz stranicu, a dosta je najavilo dolazak na otvor škole.

Treninzi će se održavati na pomoćnom terenu kluba OFK Bihać kod Doma zdravlja u Bihaću.

Ovom prilikom bih zahvalio svim dobrim ljudima i prijateljima koji su pomogli oko nabavke sportske opreme. Za sad nam trenutno ništa ne treba. U planu imamo da nabavimo ili apliciramo za spravu za ispucavanje lopti koja bi nam olakšala rad. Također smo u fazi čekanja konkursa od Nogmetnog saveza za licenciranja to jest golmansku trenersku licencu.

Također se veselimo akademiji Asmira Begovića koja će održati kamp 09.07.2022 na stadionu Jedinstva. U pregovorima smo sa još nekim školama oko održavanja kampova, a saradnju smo dogovorili i sa Denisom Mujkićem bivšim golmanom NK Jedinstva i FK Sloboda”, istakao je Piralić za USKinfo.ba.

(uskinfo.ba)