Piše: Biscani.net

Ekonomski fakultet Bihać održao je stručna predavanja na temu poduzetništva, gdje su gosti predavači bili Aldin Bajrić i Anita Muratagić, oboje bivši studenti fakulteta. Predavanja su održana na inicijativu doc. dr Elvire Ćatić-Kajtazović, u okviru kolegija Poduzetništvo.

Aldin Bajrić, vlasnik i prokurist preduzeća ProAudit doo Cazin, te gospođa Anita Muratagić, vlasnica i prokurist preduzeća RAČUNOVODSTVO AE doo Bosanska Krupa, pružili su studentima uvid u praktične korake pokretanja i zatvaranja biznisa, uključujući obrt i d.o.o. Predavanja su obuhvatila sveobuhvatnu papirologiju i proceduralne aktivnosti potrebne za osnivanje i gašenje preduzeća.

Studenti su imali priliku učestvovati u radionicama, gdje su u timovima popunjavali kompletnu dokumentaciju za osnivanje d.o.o., simulirajući različite poslovne scenarije i uloge unutar preduzeća.

Doc. dr Elvira Ćatić-Kajtazović istaknula je da su ovakva kvalitetna i detaljna predavanja postala tradicija u okviru kolegija Poduzetništvo, održavajući se svake akademske godine.

Osim studenata, predavanjima su prisustvovali i direktor Razvojne agencije USK, vd direktorica iz Sanskog Mosta, poduzetnici i srednjoškolci.