Na Facebook stranici “Za Dalal” objavljeno da je malena Dalal Omerović iz Bihaća, jednogodišnja djevojčica oboljela od najtežeg oblika leukemije, koja je od nedjelje uvečer imala visoku temperaturu, danas konačno dobro.

– Naše najljepše okice danas su napokon, hvala Bogu, bez temperature. Još je muče stomačni problemi i čekamo nalaze krvi, ali ide Lavica naša ako Bog da na bolje. Njena volja i upornost veličine je najveće planine, a osmijehom prolazi i kroz najteže dane. Na svemu ovome joj i mi veliki nismo ravni. Srce naše, idemo do kraja pobijediti ove ružne dane – napisano je na Facebook stranici “Za Dalal”.

Kako se navodi, Dalal se proteklih dana borila sa visokom temperaturom, koja je mjerena i iznad 39 stepeni Celzijusa, te konstantno opadala i rasla, zbog čega joj je uključen antibiotik koji na žalost izaziva dodatne tegobe, bolove u stomaku i nervozu.

Prema onome što je na stranici “Za Dalal” objavljeno početkom prošle sedmice, djevojčici su rađeni kontrolni nalazi koji su pokazali da je krvna slika loša, što je nažalost popratno stanje poslije terapije, te da su joj u terapiju uključeni trombociti i koncentrat eritrocita.

– Molimo dragog Boga da čuva naše pile i da ne dođe do većih komplikacija… Naša Dalalica lavovski se bori, a mi vjerujemo samo u najbolje – napisano je na stranici.

Dalal je u januaru završila treći ciklus hemoterapije bez komplikacija. Sada slijedi pauza od otprilike 25 dana do idućeg ciklusa. Ostalo joj je da primi još dva ciklusa hemoterapije i uradi još dvije punkcije do konačnih informacija.