Malonogometnim turnirom u kojem je učestvovalo deset ekipa, danas je u Bosanskoj Krupi na sportskom terenu kod zgrade Gimnazije, otpočelo prigodno obilježavanje Dana Policije Unsko-sanskoga kantona.

Nakon intoniranja državne himne, prisutni su pročili el-fatihe i odavali počasti za 114 pripadnika Policije Republike BiH poginulih u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, te umrlim kolegama- policajcima.

Zamjenik direktora Uprave policije MUP USK-a Amel Kozlica, zvanično je otvorio turnir i zaželio svim učesnicima puno sportskoga uspjeha i sreće, a građanima o čijoj ličnoj i imovinskoj sigurnosti svakodnevno brinu službenici policije poručio je da će se svi zajedno i dalje truditi da se popravi stanje sigurnosti po svim segmentima, kako bi životni prostor bio što boloji i što sigurniji.

Grad Bosanska Krupa će ove godine biti domaćin centralne svečanosti 12. juna na kojoj će biti upriličena pokazna vježba pripadnika policije na Gradskom trgu te Svečana akademija na kojoj će najuspješnijim policajcima biti uručene nagrade i priznanja za njihov doprinos u radu.