FOTO: Biscani.net

Piše: Biscani.net

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak koji je izazvao zabrinutost javnosti. Snimak, objavljen na TikTok mreži, prikazuje vozača kako krši više saobraćajnih propisa u Bihaću, vozeći u visokoj brzini kroz naselje, predstavljajući ozbiljnu opasnost za ostale učesnike u saobraćaju.

Policija iz Unsko-sanskog kantona brzo je reagirala na ovu situaciju. Ministar MUP-a Adnan Habibija je podijelio sporni video na svom profilu na društvenim mrežama, ističući ozbiljnost situacije i naglašavajući potrebu za suzbijanjem ovakvih opasnih vozačkih ponašanja, saznaje “Biscani.net” portal.


Nakon policijske intervencije i identifikacije počinioca saobraćajnog prekršaja, ministar Habibija se ponovo obratio javnosti putem Facebooka, obavještavajući da je identifikovan dvadesetčetvorogodišnji muškarac koji je vozio vozilo marke Audi A5 kroz naselje Kostela u Bihaću. Muškarac je pozvan u Policijsku stanicu Cazin, gdje je dao izjavu o počinjenim prekršajima.

Ovim putem, ministar je pozvao sve vozače na dosljedno poštovanje saobraćajnih propisa, ističući da će policija Unsko-sanskog kantona pojačati mjere protiv opasne i objesne vožnje, te strogo sankcionisati svako kršenje saobraćajnih propisa.

Ova situacija još jednom naglašava važnost odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju radi očuvanja bezbjednosti na putevima. Ministar Adnan Habibija pokazao je odgovornost u svom radu, reagirajući brzo i efikasno čak i tokom vikenda. Njegova brza reakcija na video snimak opasne vožnje u Bihaću, te njegova javna objava i poziv na suzbijanje takvih opasnih vozačkih ponašanja, svjedoče o njegovoj ozbiljnosti i posvećenosti očuvanju sigurnosti građana.

Posebno se ističe njegova osjetljivost prema nedavnim događajima, poput nedavne saobraćajne nesreće u kojoj je izgubljen mladi život pješaka u Bihaću. Njegova reakcija nije samo administrativna, već pokazuje da je spreman preuzeti aktivnu ulogu u rješavanju problema i unapređivanju bezbjednosti u saobraćaju.