Elvin Čavkić iz Bihaća dobro poznato ime na našoj estradi nakon ispadanja iz Zvezda Granda odlučio je reći “ne” muzičkim takmičenjima i posvetiti se svojoj karijeri samostalno. On se i dalje vodi kao jedini takmičar koji je uspio da rasplače Šabana Šaulića a po svemu sudeći da će i ostati jedini. U intervjuu za naš portal Elvin otkriva sve detalje sa snimanja kao i o narednim planovima u budućnosti.

Jesi li razočaran nakon to nisi prošao u Zvezdama Granda?

– Uopšte nisam razočaran, čak mogu da kažem da sam ponosan na sebe i da mi je drago da sam ispao na ovaj način ako sam već morao. Nisam iznevjerio sebe.

Jesi li očekivao finale?

– Pa finale su bio cilj, ali nisam gledao previše unaprijed. Išao sam korak po korak.

Rekao si da žiri nije zano da ti objasni gdje je bila greška. Jesi li ti na kraju ustanovio zašto nisi prošao?

– I dalje nisam ustanovio svoje greške, a smatram da ih nije ni bilo u toj mjeri da bih zaslužio samo 2 glasa. Očigledno je presudila neka viša sila ili neko sa vrha ko diriguje svima kako šta trebaju da rade.

Koliko ti je značilo učešće u takmičenju?

– Sigurno da mi je značilo takmičenje, imao sam veliku reklamu i divan uvod u karijeru. Sada mi preostaje da jednako dobro i nastavim s radom kao što sam u takmičenju.

Radiš i nastupaš! Šta kaže publika koja te je upoznala kroz takmičenje?

– Radim punom parom, vremena za odmor nedostaje, ali takav je ovo posao. Publika je svakim nastupom mojim nastupom i više nego zadovoljna, a i ja se trudim da svaku pjesmu donesem na svoj način i svaku pjesmu posvetim publici koja to i zaslužuje.

Hoćeš li se opet prijaviti na neko takmičenje?

– Ne planiram se više takmičiti. Sljedeći cilj je uraditi dobru pjesmu, spot i nastaviti samostalno karijeru. Na tome se već uveliko radi.

Ko je bio najstrožiji ove sezone u žiriju?

– Lično smatram da su ove sezone pogubljeni konci u žiriju, toliko da su kandidati zbunjeni i da bukvalno ne znaju šta dalje da pjevaju. Članovi žirija pričaju onako kako im je volja i šta misle u datom trenutku, a problem nastaje zbog toga što njihovo mišljenje nije dugoročno nego ga već do sljedećeg nastupa promijene. I sam sam puno lutao oko izbora pjesama slušajući njihove savjete, a ne sebe. Puno je lakše bilo dok je u žiriju bio Šaban Šaulić pa su se narodnjaci koliko-toliko cijenili u takmičenju.

Imaš li želju sarađivati sa nekim od članova žirija?

– Pa iskreno nisam o tome razmišljao, ali svakako da bih sarađivao s njima kada bi se našao u toj prilici.

Kako se sanaziš sa obožavateljkama?

– S obožavateljkama se standardno dobro snalazim. Mnoge vole i cijene moj rad, a ja se svim silama trudim da svoju publiku nikada ne iznevjerim i da ih maximalno ispoštujem.

Hoće li publika čuti novu pjesmu uskoro?

– Što se tiče nove pjesme, kao što sam već rekao, pripreme su već u toku, a velike su mogućnosti za saradnju s jako poznatim imenom na našim prostorima. Za sada ne bih da vam otkrivam više. Sve u svoje vrijeme.