Iz vrha SDP-a poručuju: Nismo učestvovali u rekonstrukciji, ovom našem proklizaču sljeduje noga

Biscani.net

Vlada Unsko-sanskog kantona doživjela je svoju treću rekonstrukciju i četvrti sastav od parlamentarnih izbora 2014. godine, po čemu USK prednjači u Bosni i Hercegovini. Izabrano je pet novih ministara, koji su zamijenili pet stranačkih ministara iz koalicije SDA-SBB.

Kako se navodi u saopćenju SDP USK, klub poslanika SDP-a BiH u Skupštini USK je odbio učestvovati u režiranoj političkoj farsi i dati podršku ponuđenim rješenjima, jer nije ispunjen ni minimum regularnosti, ali i kompetentnosti, izabranih prilikom tzv. “rekonstrukcije” vlasti, ali tokom glasanja, jedan poslanik iz kluba SDPBiH samoinicijativno je dao podršku rekonstrukciji Vlade USK, protivno stavu kluba SDP-a, o čemu će organi Kantonalnog odbora SDPUSK, u skladu sa Statutom, provesti odgovarajući postupak, a o rezultatima postupka članstvo SDPBiH i javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

Već ima konkretnih reakcija iz Sarajeva, ali putem Facebook-a, saznaje Biscani.net porta.

Damir Mašić, član Predsjednitva SDP-a BiH je napisao sljedeći status povodom aktuelne političke situacije u Unsko – sanskom kantonu:

– Dakle, nismo učestvovali u rekonstrukciji Vlade USK i nismo pravili nikakvu koaliciju, a pogotovo ne sa SDA. Ovom našem “proklizaču” sljeduje “noga”.

Kako će se službeno SDP BiH očitovati po ovom pitanju, ostaje nam da vidimo narednih dana.

Pročitajte cijelo saopćenje KO SDP USK.

Vezane vijesti:

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...