U sklopu obilježavanja 5.decembra-Međunarodnog dana volontera danas je u prostorijama Crvenog križa Bihaća održan prigodna svečanost na kojoj su se čelni ljudi gradske organizacije Crvenog križa Bihaća osvrnuli na aktivnosti koje su volonteri Crvenog križa realizirali u proteklih godinu dana.

Istaknuvši da su aktivisti i volonteri Crvenog križa Bihaća najbolja nevladina organizacija na području grada , koja svakodnevno vodi brigu o socijalno ugroženim osobama, ali je istovremeno na raspolaganju i u slučaju vanrednih situacija i elementarnih nepogoda, Selam Midžić, sekretar CK Bihać, kazao je da je trud i zalaganje prepoznato i kroz nagrade koej su u Sarajevu dobili volonteri CK Bihać Senka Vuković, Sulejman Midžić i Amir Draganović.

Grad Bihać uvijek je podržavao rad aktivista i volontera Crvenog križa Bihać , a u ime gradske uprave Bihaća, zahvalu za nesebičan trud i zalaganje svih volontera uputio je Ermin Zulić, sekretar organa uprave.

“ Crveni križ Bihaća djeluje izuzetno organizirano i na raspolaganju je svim građanima Bihaća, a vidjeli smo i kada su bile poplave 2014.godien da su na raspolaganju i svim građanima naše države. Vi ste postali prepoznatljiva institucija u našem gradu i šire i u gradskoj upravi i gradonačelniku Bihaća imati će te partnera “-istakao je Zulić.