Pridružite se diskusiji na FORUM-u na ovu temu:
VLADA USK

21:30 sati

Skupština USK na večerašnjom vanrednom zasjedanju ipak ne raspravlja o rekonstrukciji Vlade USK-a, jer kako se navodi, koalicioni partneri nisu se uspjeli dogovoriti.

Na dnevnom redu se našla tema Katolički školski cenatar, tema koja se jako puno poteže kroz medije u zadnje vrijeme, a isto tako raspravljat će se i na temu o visini premije za 2017. godinu.

Pridružite se diskusiji na FORUM-u na ovu temu:
VLADA USK

Pratite uživo vanrednu sjednicu Skupštinu USK-a:

Poslanici Skupštine USK vanredno sazvani danas u 20 sati izglasali su dnevni red sa dvije tačke. Prva je informacija o stanju u Katoličkom školskom centru, gdje traje štrajk od prošle sedmice. Druga tačka je visina premije zdravstvenog osiguranja za 2017. godinu. Nekoliko poslanika negodovolo je zbog sazivanja vanredne sjednice noću bez, po njihovoj ocjeni, hitnosti te izrazili sumnju da se u zadnji tren odustalo od rekonstrukcije Vlade. Nakon usvajanja dnevnog reda poslanici su uzeli pauzu.

16:51 sati

Kako Biscani.net portal ekskluzivno saznaje, za večeras je zakazana vanredna sjednica Skupštine USK-a, do trena objave ove informacije nemamo tačke dnevnog reda, ali nam izvor daje informaciju da bi ipak večeras moglo doći do rekonstrukcije Vlade Unsko – sanskog kantona.

Pridružite se diskusiji na FORUM-u na ovu temu:
VLADA USK

14:16 sati

Iako je tokom vikenda bilo dogovoreno da se danas sazove vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj bi bila izvršena rekonstrukcija Vlade, od tog ni danas nije bilo ništa.

Cilj rekonstrukcije jeste da se ojača podrška Vladi u Skupštini ali centrale stranaka koje su podržavale sadašnju Vladu neće ni da čuju za ulazak svojih kadrova u vlast. SDP se protivi a Željko Komšić je poručio da će isključiti iz DF svakog ko bi pristao biti ministar u Vladi USK-a.

Iako je veći broj poslanika u Skupštini viđen tokom dana u Bihaću sjednica nije sazvana i danas, a ka’ce ne zna se.

8:00 sati

Kako se i očekivalo do rekonstrukcije Vlade Unsko sanskog kantona doći će danas.

Tokom narednih sati biće sazvana vanredna sjednica Skupštine USK-a na kojoj će biti izvršene kadrovske promjene, saznaje Biscani.net portal.

Kako saznaje Biscani.net portal iz svojih izvora, u Vladu će biti imenovana četiri nova ministra.

Pridružite se diskusiji na FORUM-u na ovu temu:
VLADA USK

Uskoro detaljnije.