Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Cazinu gdje su počeli pripreme za posljednja dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Domaćin utakmice reprezentacije BiH protiv selekcije Slovenije je grad Cazin, u četvrtak 27. aprila.

Uoči kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu između BiH i Slovenije, danas je u Cazinu održana konferencija za medije na kojoj je selektor Irfan Smajlagić kazao da je izuzetno zadovoljan uvjetima u kojima se igra i očekuje maksimalno zalaganje igrača ali i podršku publike u Cazinu, za koju ne sumnja da će izostati.

Pres konferenciji reprezentacije BiH prisutni su bili i premijer USK Mustafa Ružnić sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Edvinom Alijanovićem i predsjednikom Sportskog saveza USK Emirom Dautovićem.

– Vlada USK ulaže u razvoj i promociju sporta jer naši talentovani sportaši su i naši ambasadori a organizovanje velikih sportskih događaja, kao što je i ova utakmica, potvrđuje da se ovaj dio BiH dokazao kao najbolja podrška našim sportašima. Ponosni smo što će reprezentacija BiH igrati ovdje, kazao je premijer Ružnić ovom prigodom.

Predsjednik Sportskog saveza USK Dautović istaknuo je da se Unsko-sanski kanton u cjelini, osim što daje vrhunske sportaše, pozicionirao na sportskoj mapi BiH i kao uspješan domaćin međunarodnih takmičenja.