Dragan Čović razgovarao o stanju bihaćkog KŠC-a

24h.ba
Glavna tema razgovora bila je stanje u bihaćkom KŠC nakon što je Skupština USK-a donijela odluku da obustavi financiranje rada Srednje medicinske škole pri ovom KŠC.

Na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića juče su u Sarajevu boravili prof. Franjo Jurić i don Slavo Grgić, direktor Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II.” u Bihaću. Glavna tema razgovora bila je stanje u bihaćkom KŠC nakon što je Skupština USK-a donijela odluku da obustavi financiranje rada Srednje medicinske škole pri ovom KŠC. Osim toga, kako 24h.ba saznaje, razgovaralo se i o drugim pitanjima koja se odnose na obrazovni kulturni i vjerski život na području Unsko-sanskog kantona.

“Zahvaljujem se predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Draganu Čoviću na pozivu na radni sastanak u Predsjedništvu BiH. Najviše smo razgovarali o stanju obrazovanja, kulture i vjerskim prilikama na području USK-a s posebnim osvrtom na rad KŠC “Ivan Pavao II. u Bihaću. Zahvaljujem se dr. Čoviću za ukazanu priliku da razgovaramo o ovim pitanjima i njegovom interesovanju da se kao predsjedatelj Predsjedništva BiH upozna sa istima.” – za 24h.ba izjavio je prof. Jurić.

U svojoj izjavi, za naš portal, don Slavo Grgić, direktor KŠC u Bihaću je između ostalog rekao:

“Zahvaljujem se predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Čoviću na pozivu i mogućnosti da ga osobno kao ravnatelj upoznam s radom i problemima s kojima se u svom radu susreće KŠC “Ivan pavao II. u Bihaću. Dr. Čović je iskazao veliko zanimanje da pomogne radu ove odgojno-obrazovne institucije što mi je kao ravnatelju posebno drago”.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...