Arijana Jašarević Vojić, iz Bihaća, dugogodišnja rukometna igračica, sudija i državni delegat, prva žena-EHF rukometni delegat u BiH, odabrana je da zajedno sa još 11 delegata iz evropskih zemalja bude kontrolor na najvažnijem rukometnom događaju u Evropi.

Svoje iskustvo i zasluge kao EHF kontrolora/delegata zasigurno je stekla na dosada odrađenih više od 20 evropskih rukometnih susreta kako u ligi šampiona tako i u utakmicama Evropskih kupova.

Danas je pred sam odlazak Arijanu Jašarević Vojić ugostio i Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK, koji je iskoristio priliku da jedinoj dami iz BiH poželi puno sreće na predstojećem prvenstvu ističući još jednom da je ovo veliko priznanje ne samo za Arijanu, nego i za BiH, čiji će Arijana u narednom mjesecu biti zasigurno najveći ambasador.

Evropsko prvenstvo za žene igra se u četiri jakosne skupine. Ono što znamo je da će Arijana Jašarević Vojić biti delegat na susretima grupe C, u kojoj nastupaju Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka te se nadamo da će nakon toga dobiti priliku da bude sudionik i susretima u samoj završnici evropske rukometne smotre za žene.

rtvusk