Dvije “maserke” pljačkaju starije žene u Krajini, policija poziva na oprez

klix.ba
Dvije djevojke, za koje se pretpostavlja da su prije 20-ak dana opljačkale dvije starice u Bosanskom Petrovcu nudeći im lažnu uslugu medicinske masaže, su izglda opet u akciji. Ovaj put ukrale su nakit iz stana 69-godišnje Bišćanke M. B. iz gradskog naselja Ozimice.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, dvije mlađe djevojke su pokucale na vrata stana starije žene i predstavile se kao maserke, nudeći prezentaciju masažera.

 

“Nakon što ih je oštećena pustila u sobu, djevojke su tražile od nje da skine sav nakit sa sebe, što je ona učinila, kako bi izvršile prezentaciju masažera koji košta 200 KM i masirale su oštećenu. Nakit je stavila u staklenu čašu u kojoj se već nalazio i nakit njene umrle sestre. Kada su maserke napustile stan, žena je primijetila da nema njene čaše s nakitom”, objasnila je Galić.

Na isti način djevojke su opljačkale i dvije starije sestre iz Bosanskog Petrovca prije dvadesetak dana i još nisu uhvaćene. U MUP-u USK istražuju da li se radi o istim djevojkama.

“S obzirom na to da je izvršenje krivičnog djela počinjeno na skoro isti način, pretpostavke su da se radi o istim osobama”, istakla je Galić te pozvala na oprez građana.

Slični slučajevi pružanja usluga medicinske masaže, iza kojih stoje prevara i mogućnost pljačke, zabilježeni su više puta i u Republici Srpskoj, a da li iza svih slučajeva stoje iste nepoznate mlađe djevojke, pokazat će daljnja istraga.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...