Jučer su članovi džemata “Maljevac” zajedno sa svojim efendijom Admir ef. Muhićem odali čast ubijenoj djeci Prijedora. Naime u Prijedoru tokom 1992. godine ubijeno je 102 djece mlađe od 18 godina.

Članovi ovo vrijednog džemata
“Maljevac” iz Hrvatske su postavili u haremu svog mesdžida instalaciju 102 boce vode koje asociraju na 102 ubijene djece u Prijedoru.

Postavljene boce su zagrljene bijelom trakom. U Prijedoru je tokom 1992. godine pa sve do kraja rata 1995. godine ubijeno 3.176 civila, žena i djece.

Jučer tokom džume namaza imama Admir ef. Muhić je na svojoj hutbi govorio upravo o Danu bijelih traka i važnosti ovog bitnog datuma za Bošnjake.

Vrijedi istaknuti da je džemat “Maljevac” trenutno u velikom projektu izgradnje islamskog centra na Maljevcu. Projekt je to od krucijalnog značaja i za ovaj kraj, ali i sam džemat. Svakodnevno volonteri ovog džemata Osman Bašić, Feho Kendić, Husein Neno Bašić, Asim Pilipović, Aziz Muhić, Amar Muhić i imam Admir ef. Muhić su na usluzi svojim džematlijama tako što pred gradilištem islamskog centra u Maljevcu putnicima dijele vodu, suvenire, a zauzvrat putnici i džematlije daju svoje dobrovoljne priloge za izgradnju islamskog centra Maljevac.

Izvor: Biscani.net