Nakon što je na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije, prošle sedmice, kad su se bavili pitanjima izbornih rezultata, donijete odluke o tome kako će se stranka ponijeti spram onih lokalnih organizacija SDA koje su zabilježile loš izborni rezultat u USK je vikend protekao u znaku špekulacija o kadrovskim “pospremanjima”.

1444999201-emso
Šemsudin Dedić

Očekivano, SDA u Bosanskoj Krajini loše je prošla u ocjenjivanju jer su na prošlim izborima osvojili samo jedno načelničko mjesto u Sanskom Mostu. Zato u roku dva mjeseca moraju biti smijenjena rukovodstva SDA u Bihaću i Bužimu gdje je stranka izgubila načelničke pozicije. Isto čeka i SDA Ključ jer je podbacila i u utrci za načelnika i imala znatan pad u broju osvojenih mandata.

U Bihaću je danas viđen i Šemsudin Dedić, predsjednik KO SDA USK i federalni ministar poljoprivrede. Dedić ce biti odgovaran za provođenje zaključaka Predsjedništva i kako saznaje BISCANI.NET u KO SDA razmišljaju da općinske SDA nakon smjena povjere mlađim ljudima i to nesuđenim načelnicima.

U Bihaću to bi bio Hadis Jusić, a u Ključu Jasmin Musić.

Jasmin Musić
Jasmin Musić

/BISCANI.NET