Piše: Biscani.net

Elektrotehnička srednja škola u Bihaću objavila je saopćenje o svojim aktivnostima usmjerenim na profesionalnu orijentaciju i informisanje učenika osnovnih škola. U sklopu planiranih aktivnosti, fokus je bio na upoznavanju učenika sa elektrotehničkim zanimanjima sadašnjosti i budućnosti.

Posjeta učenika iz Druge osnovne škole iz Bosanske Krupe bila je posebno istaknuta. Ukupno 65 učenika, zajedno sa svojim nastavnicima, imali su priliku upoznati se s životom i radom u Elektrotehničkoj srednjoj školi Bihać, te su se družili sa školskim osobljem, uključujući učenike, profesore, pedagogicu i direktora škole Samira Bećirspahića.

Posjetitelji su imali priliku ne samo saznati više o različitim elektrotehničkim zanimanjima, već su također mogli vidjeti radove učenika, suvremenu opremu i nastavnička pomagala. Direktor škole održao je uvodno predavanje u novom kabinetu za robotiku, elektroniku i praktičnu nastavu, opremljenom najsavremenijom informatičkom i tehničkom opremom.

U saopćenju se ističe iskrena zahvalnost nastavnicima iz Druge osnovne škole iz Bosanske Krupe na organizaciji posjete, a izražava se i nadanje da će i druge škole slijediti ovaj pozitivan primjer suradnje između škola u cilju unapređenja profesionalne orijentacije učenika.

(Biscani.net)