Home Grad Bihać Enver Budimlić: Niti jednim gestom nisam uvrijedio pacijenta

Enver Budimlić: Niti jednim gestom nisam uvrijedio pacijenta

Povodom objave koja se pojavila na društvenim mrežama, ali i facebook stranica portala sa USK-a, a koja negativno govori o ponašanju bihaćkog oftamologa Envera Budimlića u Kantonalnoj bolnici ”Dr. Irfan Ljubijankić” dobili smo i pismo koje demantuje prethodne navode, prenosimo u cijelosti:

Budući da su od strane gospođe Almine Čanić na Facebook grupi Hate Crew Bihać, iznesene i objavljene neistine i notorne laži, da sam kao liječnik u Kantonalnoj bolnici na svom radnom mjestu specijaliste oftalmologa u očnoj ambulanti navodno uvrijedio njenog oca Hrnjić Atifa, rođenog 1963. godine u Bihaću, a koji je 100% ratni vojni invalid, izrekavši kako navodi slijedeće riječi: „Nabijem tog invalida na …ac!“ Povodom ove izjave želim istaknuti pod punom moralnom i krivičnom odgovornosti slijedeće:

Kada sam počeo sa radom u ambulanti dana 23.12.2016. godine oko 9 sati, sestra Fazlić Mirsada, koja je tog dana radila samnom u ambulanti prozvala je prvog pacijenta kojeg sam pregledao, te pisao nalaz. Kad sam završio pregled prvog pacijenta sestra mi je rekla da vani ima pacijent koji je ratni vojni invalid. Tog pacijenta koji se zove HRNJIĆ ATIF, sestra je odmah prozvala i on je nakon toga ušao u ambulantu, a kojeg sam krajnje korektno pregledao kao i svakog drugog pacijenta, napisao mu nalaz, te je pacijent napustio ordinaciju.

 

Tog dana sam završio rad u ambulanti oko 12 sati i otišao sam do Očnog odjela, a kući sam tog dana otišao oko 14 sati, ne znajući šta se u međuvremenu događalo po smišljenom scenariju meni iza leđa i sestri koja je samnom radila dotičnog dana u ambulanti.

Tek oko 23 sata sam od sina, koji je bio u gradu dobio porukom tekst koji je objavila na facebook krupi dotična Almina Čanić, kćerka Hrnjić Atifa, a tekst je bio ispunjen sa gadostima i lažima koje je iznijela protiv mene, a da ista nije bila u pratnji svog oca u bolnici, a navodi da sam vrijeđao njenog oca koji je ratni vojni invalid, što naravno nije istina, već notorna laž i izmišljotina koja je konstruisana sa namjerom da me se oblati kao liječnika, sruši moj dignitet liječnika specijaliste oftalmologa i Univerzitetskog profesora.

Nije mi poznat motiv ovakvog istupa dotične gospođe Almine Čanić, ali sam uvjeren da iza ovoga stoji neko iz političkih krugova, koji na ovakav mizeran način preko osjetljive populacije pacijenata, tj. ratnih vojnih invalida mi želi nanijeti štetu, a ne znajući da sam i sam ratni vojni invalid, da sam u ratu bio pripadnik Oružanih snaga Armije Bosne i Hercegovine, da sam u ratu kao odjelni liječnik Ratne bolnice Cazin zbrinuo preko 10 000 ranjenika, pripadnika Oružanih snaga Armije BiH, o čemu svjedoči knjiga „Krajiški pečat“, autora Halila Puškar. Dakle, u ratu nisam bio autonomaš kako me pojedinci prozivaju, a koji o meni ne znaju ništa.

Svojim postupkom gospođa Almina Čanić je nanijela meni kao liječniku i Univerzitetskom profesoru ogromnu štetu, mojem ugledu i dignitetu, a što će naravno morati objasniti na sudu, kao i mnogi drugi koji su komentarisali na drugim portalima kao npr. Krupljani.ba, Bišćani.net, a posebno oni koji su upućivali prijeteće poruke spominjuću pušku, metak, batine, slomiti rebra itd…

Želim još jednom ponoviti da niti jednim gestom nisam uvrijedio pacijenta Hrnjić Atifa, ratnog vojnog invalida, a postupci kćerke pacijenta su me doista zaprepastili, ne vjerujući da ljudska podlost može ići toliko daleko i nisko.

U prilogu stoji izjava diplomirane sestre Fazlić Mirsade koja je tog dana radila samnom u ambulanti, a koji prilažem u originalu, napisao je prof.dr.sci.Enver Budimlić, specijalista oftalmolog u Knatonalnoj bolnici ”Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać: