Sindikalna podružnica i uposleni u JP “RTV Bihać” su na sastanku održanom 13.04.2017. godine razmatrali tešku situaciju u kojoj su se našli zbog neredovne isplate plata, te su jednoglasno donijeli Odluku o stupanju u štrajk upozorenja.

Podsjećamo, aktuelni finansijski problemi počeli su sredinom prošle godine kada su i krenula kašnjenja sa isplatama ličnih dohodaka, te kulminirala u tekućoj, tako da u ovom trenutku zarađujemo šestu platu.

U prethodnom periodu svojim radom smo pokazali maksimalnu toleranciju i razumjevanje za date prilike.

Pokušaji sa menadžmentom da se pronađe izlaz iz ove situacije nažalost nije uspio pa smo donijeli jednoglasnu Odluku o stupanju u štrajk upozorenja i to počev od ponedjeljka 17.04.2017. godine.

Svoj stav o ovom iznio je i gradonačelnik Grada Bihaća Fazlić Šuhret, “Svi budžetski korisnici trebaju da se prilagode situaciji, da troše onoliko koliko imaju, da isplaćuju plate onoliko koliko zarade. Mi smo u Budžetu planirali određena sredstva za JP RTV Bihać, to je grant koji je umanjen za 20%, ali Radio Bihać ima 20 uposlenika, morat će da iznačaze vlastite izvore, morat će da zarađuju više nego što su do sada zarađivali, morat će da štede ukoliko hoće da rade, da to sve skupa opstane.”, rekao je gradonačelnik Fazlić Šuhret u izjavi za Dnevnik RTVUSK.