Grad Bihać: Prijem za Zlatne ljiljane

rtvusk.ba

– Za svoju borbu Zlatni ljiljani dobili su najviša priznanja, ali ne i status kakav zaslužuju u miru. Nisu zadovoljni kako danas žive njihovi nekadašnji saborci.

Bliži se 9. maj koji je značajan iz više razloga. Dan je to borbe protiv fašizma, Dan Evrope, Dan logoraša, Dan dobitnika najviših ratnih priznanja –Zlatnih ljljana, ljudi koji su u četiri godine rata učestvovali u najvećim ratnim operacijama, pokazali izuzetnu hrabrost i podnijeli najveću žrtvu –izgubili vlastite živote.

Koliko je važna njihova žrtva danas su potvrdili i u bihaćkopj gradskoj upravi gdje je za Zlatne ljlijlane i porodice poginulih upriličen prijem.

Koliko je bila žrtva pripadnika „Sile nebeske“ dobro zna i bihaćki gradonačelnik Šuhert Fazlić. I sam borac, ali ni blizu, kako kaže, onima koje je danas ugostio. Također  napominje da se ne smije zaboraviti doprinos pripadnika bosanske armije.

Za  svoju borbu Zlatni ljiljani dobili su najviša priznanja, ali ne i status kakav zaslužuju u miru. Nisu zadovoljni kako danas žive njihovi nekadašnji saborci .

Nakon prijema u gradskoj upravi, organiziran je obilazak mezarja Humci.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...