Predstavnici gradske uprave Bihaća na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem odazvali su se humanitarnoj akciji prikupljanja novogodišnjih paketića kojeg je pokrenulo Udruženje ABC. Ovo udruženje nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija pokrenulo je u okviru obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika pod nazivom „Bihaćka Zimska priča 2016“, novu akciju, koja će postati tradicionalna pod ovim imenom, a koja će da ujedini nekoliko prethodnih projekata.

Naime, cilj je da svakog decembra članovi i volonteri ovog udruženja zajedno sa dobrim ljudima razvesele mališane sa novogodišnjim paketićima, kao i socijalno ugrožene sugrađane kojima je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicima.

„Humanitarnoj akciji odazvali su se i uposlenici Gradske uprave Bihaća i sasvim sigurno je da će mnogi mališani iz socijalnih ustanova i Udruženja djece sa posebnim potrebama sutra prilikom otvorenja novogodišnjeg sajma biti obradovani zahvaljujući mnogim humanim građanima i kolektivima te Udruženju ABC koje je i do sada pokazalo visok nivo društvene i socijalne svijesti„-kazao je gradonačelnik Fazlić.