Ovogodišnji Bijeljina Handball Cup, najveći rukometni turnir za mlađe dobne kategorije, ponovo je opravdao očekivanja mnogobrojnih učesnika. Da se radi o najvećem turniru govori i činjenica da je u 8 kategorija češće u 2022. godini uzelo preko 60 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i dr.

Historijski uspjeh cazinskog rukometa, kada su u pitanju omladinske kategorije, ostvario je naš Rukometni klub „Cepelin“ Cazin.

Otputovali su na turnir u tri različite kategorije što u ranijoj praksi cazinskih RK nije bilo, a osvojene dvije šampionske krune i jedna brončana medalja je jedan novi nivo koji će teško biti prevaziđen. Ostvareni rezultat koji zaslužuje najiskrene čestitke.

RK „Cepelin“ Cazin je pod vodstvom trenera Elmira Šepića, Amara Omanovića i Mirnesa Rekića nastupio u kategorijama dječaka rođenih 2010., 2008. i 2006. godine., a postignuti su sljedeći rezultati:

Dječaci rođeni 2010. godine
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Krajina“ Cazin 12 : 4
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Bijeljina“ Bijeljina 10 : 8
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Kozara“ Gradiška 12 : 6
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Gradačac“ Gradačac 13 : 1
Bez i jedne izgubljene utakmice osvojeno je 1. mjesto i zlatna medalja, a mladi ljevoruki Cazinjanin Tarik Hepić osvojio je titulu najboljeg igrača i strijelca Turnira.

Dječaci rođeni 2008. godine.
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Drina“ Zvornik 18 : 8
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Loznica“ Loznica 19 : 10
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Glasinac“ Gornji Milanovac 8 : 13
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Mladost“ Niš 14 : 6
Sa tri pobjede i jednim porazom kao drugoplasirana ekipa izborila je plasman u polufinale
POLUFINALNA UTAKMICA
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Bijeljina“ Bijeljina 17 : 15
FINALNA UTAKMICA
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Mladost“ Čačak 20 : 15
Odličnom igrom u oba pravca mladi Cazinjani osvojili su zasluženo 1. mjesto i zlatnu medalju, a za najboljeg igrača i strijelca Turnira proglašen je Ismar Dervišević

Dječaci rođeni 2006. godine i mlađi.
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Spartak“ Subotica 28 : 19
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Bijeljina“ Bijeljina 10 : 10
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Drina“ Zvornik 20 : 14
RK „Cepelin“ Cazin – RK „Konjuh“ Živinice 4 : 11
Sa dvije pobjede, jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom, ukupan plasman odlučivala je gol razlika. Cazinski Cepelin sa dva gola manje u odnosu na RK „Bijeljina“ Bijeljina osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju, a Ermin Samardžić proglašen je za najperspektivnijeg igrača Turnira.

Rukometni Klub „Cepelin“ Cazin čestita domaćinu na odličnoj organizaciji Turnira, čestitamo protivnicima na fer i korektnoj igri kao i svim ekipama na ostvarenim rezultatima. Veliko hvala roditeljima cazinskih šampiona koji su najveća podrška u radu Kluba.

Također, zahvaljuemo se i svim privrednim subjektima koji su u proteklom periodu podržali naš rad.

Iz Rukometnog kluba Cepelin pozivaju sve mlade dječake koji su zainteresirani da se bave rukometom. Informacije o treninzima mogu potražiti na facebook i instagram stranicama Kluba. Svi zainteresirani dječaci su dobro došli.

(cazin.net)