Kantonalni sud u Bihaću u novim prostorijiama do početka maja, pogledajte kako izgledaju prostorije (FOTO)

rtvusk.ba
Iako se završetak radova na izgradnji nove zgrade Kantonalnog suda u Bihaću očekivao do kraja ove godine, prema posljednjim informacijama, objekat će biti završen do 28. januara- ove godine. Nakon predaje nove zgrade suda nadzornom organu, uslijediće instalacija druge neophodne opreme za rad suda, tako da se useljenje u novu zgradu očekuje početkom maja ove godine.

Naša kamera je zabilježaila završne radove u unutrašnjosti zgrade, koja će imati veće i komfornije sudnice, ali i sve druge prostorije koje će biti funkcionalnije od dosadašnjih, u sada već staroj zgradi suda.

Ovih dana urađeni su kanalizacioni, elektro i vodovodni radovi.

Sve u svemu, osim zgrade, još mnogo popratnih aktivnosti je potrebno završiti, jer se radi o zahtjevnom i složenom projektu, kazala nam je predsjednica suda Fata Nadarević.

Veći dio sredstva za izgradnju nove zgrade suda osigurala je Evropska unija, tačnije oko 1.600.000 eura, dok je Vladu Kantona do sada ovaj projekat koštao 1.300.000 KM.

Kako ističe Fata Nadarević, veći dio inventara i namještaja obezbijeđen je putem VSTV BiH, odnosno Norveške Vlade, tako da se uskoro očekuje useljenje u novu zgradu, dok će stare prostorije suda navjerovatnije biti predate na upotrebu Općinskom sudu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...