Drugog trkačkog dana na hipodromu Bakšaiške, zaljubljenici u konjički sport imati će priliku da uživaju u galopu naiboljih grla iz regiona raspoređenih u 4 trke: trka Meggle mljekara, trka Nacionalni park Una, trka Bh Telecom i glavna trka dana 13.MEMORIJAL ALIJA IZETBEGOVIĆ.

„Izuzetna čast i zadovoljstvo nam je što i ove godine organizujemo konjičke utrke u čast i sjećanje na prvog predsjednika BiH, rahmetli Aliju Izetbegovića. Iako je prije nekoliko dana bilo pisanja po medijima kako je upitno održavanje ovog trkačkog dana, mi moramo istaknuti da je postignut dogovor sa našim dugogodišnjim sponzorom direkcijom Bh Telecom.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije je sin rahmetli Alije i član Predsjedništva BiH, gospodin Bakir Izetbegović, a ukupan nagradni fond iznosi 33 hiljade konvertibilnih maraka te se još uvijek vode pregovori sa još nekoliko prošlogodišnjih pokrovitelja ove manifestacije.

Uprava i organizacioni odbor su uveliko spremni te se ovih dana odvijaju završni radovi na uređivanju staze i pročišćavanju kanala uz samu stazu.Iako krajem jula će se objaviti propozicije za upis grla već sad možemo reći da će ove trke biti jedne među najboljim.“-sekretar konjičkog kluba,Mejra Musić

Prošlogodišnji pobjednik ovog memorijala je grlo Sigidunum koji je svojim vlasnicima,tj.obitelji Serdar iz Okučana donio treći osvojeni memorijal Alija Izetbegović i gdje se mogu pohvaliti da drže rekord po broju osvojenih memorijala.

Pored obitelji Serdar tu je i RIZ Krajina sa osvojena dva memorijala, a ko će biti novi pobjednik 13.Memorijala Alija Izetbegović ostaje nam da vidimo 20.augusta.