Konsultacije o budžetu za 2018 . godinu

vladausk.ba

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić pozvao je predstavnike parlamentarnih političkih partija na konsulativne sastanke o Budžetu USK za 2018.godinu prije nego najvažniji finansijski dokument Kantona bude upućen u skupštinsku proceduru na razmatranje.

Danas su premijer Rošić i ministrica finansija Zlatka Šepić održali odvojene sastanke sa predstavnicima: SDP, DNZ, A SDA i SBB a konsultacije se nastavlju i sutra.

– Sa predstavnicima političkih partija saglasni smo da budžet treba biti realan. Rezove ćemo praviti tamo gdje uočimo mogućnost, prije svega u vladinim institucijama a bit će povećana izdvajanja za Ministarstvo za pitanja boraca, za rješavanje problema demobilisanih boraca i za oblast zdravstva. Svi ćemo uložiti dodatne napore da riješimo probleme Kantonalne bolnice i općenito radimo na unaprjeđenju zdravstva, povećan je iznos za plate u obrazovanju, za podsticanje privrede i programe zapošljavanja pripravnika radi sticanja prvog radnog iskustva. Zadovoljan sam da su sve parlamentarne stranke prihvatile poziv i vjerujem da ćemo usaglasiti stavove, kazao je dr. Rošić.

Po sadašnjoj projekciji Ministarstva finansija Budžet USK iznosit će 222 miliona KM.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...