Piše: Biscani.net

Na 1. Memorijalnom košarkaškom turniru “Suad Sudo Balić” Košarkaška Akademija Bihać pokazala je odličnu igru osvojivši prvo mjesto s perfektnom koš razlikom od +59.

Učesnici i rezultati turnira:

Na turniru su sudjelovali košarkaški klubovi iz BiH: OKK Sloboda Tuzla, KK Budućnost Bijeljina i KK Igokea Aleksandrovac. Utakmice su odigrane po sistemu “svako sa svakim”, a rezultati su sljedeći:

  1. KA BIHAĆ vs. OKK SLOBODA 58:42
  2. KK IGOKEA vs. KK BUDUĆNOST 26:34
  3. KK BUDUĆNOST vs. KA BIHAĆ 33:48
  4. OKK SLOBODA vs. KK BUDUĆNOST 48:33
  5. KK IGOKEA vs. OKK SLOBODA 37:51
  6. KA BIHAĆ vs. KK IGOKEA 49:21

Nagrade i Priznanja:

  • Trećeplasirana ekipa KK Budućnost Bijeljina i četvrtoplasirana ekipa KK Igokea Aleksandrovac dobile su zahvalnice za sudjelovanje, uz medalje za ekipu KK Budućnost.
  • Drugoplasirana ekipa OKK Sloboda Tuzla nagrađena je medaljama, dok je pobjednička ekipa KA Bihać osvojila i pobjednički pehar.
  • Individualna priznanja za poligon i šut za dva poena dodijeljena su Harunu Elkasoviću iz KA Bihać.

Harun Elkasović iz KA Bihać proglašen je najboljim igračem turnira i najboljim strijelcem. U najbolju petorku izabrani su također Arijan Mujakić (KA Bihać), Miloš Slijepčević i Mak Softić (OKK Sloboda), te Nikola Petrović (OKK Sloboda).

Organizatori turnira izrazili su zahvalnost sponzorima i medijskim pokroviteljima te su istakli humanitarni karakter događaja. Cjelokupan prihod od ulaznica doniran je za djecu bez roditeljskog staranja u organizaciji “Duga” u K.Vakufu.

Nakon završetka turnira, mladi košarkaši Akademije Bihać odali su počast Suadu Sudo Baliću, legendi košarke, posjetivši njegov mezar. Organizatori su također uručili poklon Suadovoj kćerki, Roman Dervišević, kao simbol zahvalnosti za doprinos sportu.

Foto: Usksport.ba

Azer Dedića, kapiten Košarkaške akademije Bihać je izazvao veliku pažnju, bio je zvijezda turnira, ističući se svojom izvanrednom igrom i vodstvom na terenu. Njegova strast prema košarci i odlična igra privukla je pažnju publike na tribinama. Osim što je podigao pehar za osvajača turnira, Azer je na neki način simbol nade i potencijala za razvoj sporta u Bihaću i šire. Ovaj dječak je svijetli primjer za sve mlade sportaše pokazujući snagu i talent koji postoje u Bihaću.

Košarkaška Akademija Bihać, uz podršku sponzora, medija i lokalne zajednice, pokazala je kako sport može biti sredstvo pozitivnih promjena i podrške zajednici.