Krajišnik Edin Gali dio glumačke postave američke serije “MacGyver”

klix.ba

Poznati glumac bh. korijena Edin Gali, koji uspješno gradi svoju karijeru u Holiwoodu, ovih dana je dio glumačke postave američke serije “MacGyver”.

Riječ je o akciono-avanturističkoj TV seriji, u čijem fokusu je 20-godišnji Angus MacGyver, mladić koji radi za tajnu urganizaciju unutar američke vlade, a čija snalažljivost ne poznaje granice. Glavne uloge u seriji tumače Lucas Till i George Eads.

“Dobio sam ulogu kao ‘guest star’ u seriji. Biću angažovan skoro cijelu epizodu, a glumim mafijaša Omara”, rekao je za Klix.ba Edin Gali.

Pojasnio je da se radi o drugoj sezoni popularne serije i 16. epizodi, a snimanje se odvija u Atlanti. Ustupio nam je i fotografiju iz studija.

Inače, naša javnost za Edina Galija prvi put je čula kada je osvojio prestižnu nagradu Emmy za najbolju sporednu ulogu u megapopularnoj seriji “Momci s Madisona” (Mad Men).

Nakon uloge koja je podigla njegov rejting u holivudskim krugovima, Gali je imao zapažene uloge u ostvarenjima kao što su film “Hemingway & Gellhorn” (2012.), gdje mu je partnerica bila Nicole Kidman, te “Fury” (2014.), u kojem se našao rame uz rame sa slavnim Bradom Pittom.

Galijev otac je iz Velike Kladuše, gdje je i on rođen, a majka mu je iz Bužima. Sa šest godina, tačnije 1993. godine, napustio je Veliku Kladušu i Bosnu i Hercegovinu te s roditeljima otišao u Njemačku, a nakon toga u Sjedinjene Američke Države, gdje je postao uspješni holivudski glumac.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...