Ljetna škola – Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama

vladausk.ba

U Bihaću su danas boravili predstavnici Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa dekanom prof. dr. Nedžadom Korajlićem.

Povod posjete je bio predstavljanje programa dvije ljetne škole: ljetne škole – Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama te ljetne škole – Obrada lica mjesta krivičnog djela. Nastavu će izvoditi predavači sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Projekti su osmišljeni partnerski sa Ministarstvom unutrašnjih poslova USK i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade USK.

Realizacija programa cjeloživotnog učenja „Ljetna škola – Sigurnost u odgojno-obrazovnim ustanovama“,  namijenjena  nastavnom osoblju, planirana je u toku juna  ove godine kao i Ljetna škola ,  specijalistički usmjerena  za pripadnike MUP-a USK.

O realizaciji projekata dekan Korajlić i profesori ovog fakulteta razgovarali su sa ministrima obrazovanja i MUP-a  Anelom Ramićem i Muhamedom Ramićem te policijskim komesarom Mujom Koričićem dok im je, u ime premijera USK,  uspješan rad poželio savjetnik  Jasmin Musić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...