Lugari koji su nekada bili uposleni u Šumsko-privrednom društvu Unsko-sanske šume, postali su žrtve neriješenih odnosa, a njihov daljnji angažman doveden je u pitanje. U rješenjima koja su im potpisana jasno stoji da su ih ŠPD Unsko-sanske šume dužne zaposliti, ali im nova radna mjesta nisu ponuđena ni nakon dva mjeseca od otkaza, javlja RTV USK.

U Kantonalnoj upravi za šumarstvo više nisu potrebni, a u ŠPD-u još uvijek nisu provedeni nalozi izvršne i zakonodavne vlasti. Odjavljeni su iz Porezne uprave, nisu dobili plate ali ni otpremnine. Zašto ŠPD do sada nije preuzeo ove uposlenike i da li će to realizovati, novinari RTV USK u ovom poduzeću nisu uspjeli saznati jer je direktor na godišnjem odmoru.

S druge strane u Vladi kažu kako očekuju da će se proces brzo završiti jer više nemaju zakonske osnove da produžavaju rokove, niti bi to Skupština htjela ponovo uraditi.

Kako neslužbeno doznajemo problem je nastao uslijed političkih kombinacija i uhljebljavanja koja su vršena na čudne načine. Tako su se lugari zbog poltike, ni krivi ni dužni našli na ulici, dok su neki stranački uhljebi dobili posao.

Na ovaj način vlasti i stranka koja stoji iza istih sami sebe guraju u probleme i to minut do dvanaest pred izbore.