U subotu, 05.oktobra, upriličena je svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta u Sarajevu, gdje je promovisano 5491 diplomanata i magistranata.

Na svečanosti je 166 najuspješnijih studenata I i II ciklusa studija dobilo posebna priznanja: Zlatna i Srebrena značka, te Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Kako saznajemo, Maja je prva u istoriji Univerziteta u Sarajevu kojoj je pošlo za rukom da dva puta magistrira u istoj akademskoj godini, te na istoj dobije dvije Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, kao najviše priznanje koje se dodjeljuje najboljim studentima I i II ciklusa studija.

9898Bišćanka, koja je stekla prosjeke 9.58 i 9.63 na Pravnom fakultetu je svakako ona, sa kojom naš grad Bihać treba da se ponosi.

“Osobno sam uložila mnogo truda, volje i želje u završetak svojih postdiplomskih studija, jer sam oduvijek željela biti pravnica i najviše me privlači rad u pravno-istraživačkoj domeni. Kad studirate i radite nešto što volite, tada učenje ne vidite kao problem, nego kao nove prilike za stjecanje znanja i iskustva, te svladavanje izazova i kreativno rješavanje problema koji se nalaze pred nama.”, istakla je Maja Mirković.

Mirkovićeva svoj uspjeh duguje svojim roditeljima i sestri, te svom partneru, osobi koja je vjerovala i bila uz nju u njenim usponima i padovima. Maja spominje i svoje prijatelje, divne osobe koje su je bodrile u svakom trenutku.

“Moji dalji planovi uključuju upisivanje doktorskog studija, odnosno III ciklusa studija na mojoj alma mater – Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te polaganje pravosudnog ispita na proljeće 2017.” – za kraj, dodaje Maja.

Kako smo već naveli, naš grad treba biti ponosan na Maju i na studente koji idu njenim stopama. Ekipa portala BiiNFO.NET od srca čestita Mirkovićevoj i želi mnogo uspjeha u daljnjem radu.

/BIINFO.NET