Piše: Biscani.net

Maturanti Mješovite srednje škole “Profesor Omer Filipović” iz Ključa su posjetili fakultet kao dio aktivnosti Dana otvorenih vrata. Tokom posjete, maturanti su imali priliku upoznati se s različitim odsjecima, procedurom upisa i sistemom studiranja na fakultetu.

Nakon uvodnog upoznavanja, maturanti su imali jedinstvenu priliku posjetiti laboratorije fakulteta gdje su se mogli upoznati s radom, nastavnicima, asistentima te predstavnicima studentske organizacije. Također, imali su priliku pregledati studentske radove po odsjecima, što im je omogućilo bolje razumijevanje akademskog okruženja.

Uz zahvalu maturantima na posjeti, fakultet se također zahvaljuje menadžmentu Mješovite srednje škole “Profesor Omer Filipović” iz Ključa na ustupljenom vremenu. Posebne zahvale upućene su načelniku Općine Ključ, Nedžadu Zukanoviću, i kantonalnom zastupniku Jasminu Musiću na podršci prilikom organizacije ovog posjeta. Ova vrsta suradnje između obrazovnih institucija od izuzetnog je značaja za budućnost obrazovanja i mladih u našoj zajednici.