Maturanti na gradskom trgu u Bihaću proslavili završetak srednje škole (VIDEO)

Biscani.net

Gradska uprava Bihaća i ove godine uz podršku Kulturnog centra Bihać i Radio Bihaća na gradskom trgu organizirala je tradicionalno druženje bihaćkih maturanata.

Ove godine maturanati su plesom i pjesmom obilježili završetak srednje škole, a za dobru atmosferu pobrinuli su se DJ Inis Bahić i Nejra Karabegović uz pratnju Ajdina Kantarevića. Prisutnim maturantima obratili su se Jasmin Ćustić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola i Ilda Alibegović, dopredsjedavajuća GV Bihać, koja je maturantima pročitala pismo bihaćkog gradonačenika Šuhreta Fazlića.

“Uvjeren sam da će te znanje koje ste stekli tokom srednjoškolskih dana pokazati u daljnjem obrazovanju, odnosno na fakultetima u našoj zemlji i inostranstvu. Lično bi volio da svaki bihaćki maturant nastavi sa školovanjem u svojoj domovini, da sutra pronađe posao u svojoj domovini i zaustavi ovaj negativan trend odlaska mladih iz našeg grada i države BiH. Mi danas živimo u svijetu gdje je znanje najvažniji resurs društva. Znanje je danas resurs koji društvo dijeli na bogate i siromašne, na uspješne i neuspješne, na razvijene i nerazvijene. Postignete li dobro obrazovanje, dragi moji maturanti, život će vam biti lakši i sadržajniji. Stoga, imajte to na umu kada budete donosili važne životne odluke, jer su one važne za vašu život„ – kazao je u svom pismu maturantima gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Maturanti na gradskom trgu u Bihaću proslavili završetak srednje škole

Nai-post ni Biscani.net noong Huwebes, Mayo 18, 2017

Čestitajući maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, Jasmin Ćustić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, kazao je da od maturanata očekuje da ponosno vode svoje karijere, vole Bihać i svoju državu BiH, onako kako najbolje znaju, iz sve snage i od srca.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...