Međunarodni halal kongres koji je posvećen halal tržištu, turizmu, hrani i prehrani, te islamskom bankarstvu i financijama svečano je otvoren danas u Opatiji.

Ovaj jedinstveni događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta okupio je 40 stručnjaka iz cijelog svijeta koji svoja iskustva prenose u panelima za više od 1.000 sudionika iz 20 različitih zemalja svijeta.

Na Opatijskom kongresu među 500 kvadratnih metara izložbenog prostora, nalazi se i 11 izlagača među kojima je i kompanija Meggle, sa bogatim proizvodnim halal asortimanom.

Meggle kao internacionalna kompanija halal certifikat posjeduje već duži niz godina, a na ovom sajmu predstavlja halal asortiman, kako iz bh. proizvodnje tako i iz drugih sestrinskih firmi primjerice Njemačke i Slovačke. Sudjelovanje na ovom sajmu pokazuje da Meggle sa svojim proizvodima itekako može konkurirati na trenutno najbrže rastućem tržištu, i da je za ovu kompaniju kvalitet proizvoda i zadovoljstvo kupca imperativ.

Kongres će trajati do 4. novembra, a među sudionicima su i visoki uzvanici iz Turske, Malezije, Indonezije, Irana, Alžira, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, Singapura, Azerbajdžana, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i drugih država.

/klix