Jedan migrant je iz Bosne i Hercegovine pokušao da uđe u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Velika Kladuša tako što se uvukao pod autobus, javla 24sata.hr.

“Približavali smo se graničnom prijelazu. Prije njega kratko smo se zaustavili. Dok smo stajali, jedan mještanin je vozaču rekao: ‘Neko vam se uvukao pod autobus’”, ispričao je jedan od svjedoka scene sa migrantom za 24.sata.hr.

Vozači i putnici su neko vrijeme tražili skrivenog muškarca ispod autobusa. Kad su ga pronašli, izvukli su ga na cestu. Vozač ga je udario i psovao mu.

Muškarac mu je odgovorio: “Please”, na što mu je vozač viknuo: “Šta please” i nekoliko puta zamahnuo rukom kao da će ga opet udariti, ali je od toga odustao.

U bijesu ga je povukao za kapuljaču na jakni. Ubrzo su se u sukob umiješali ostali, podigli muškarca s poda i maknuli ga od ljutitog vozača, a on ga je uz povik “Bježi” i još psovki udario nogom u stražnjicu, prenosi 24.sata.hr.

Čitatelj pretpostavlja kako je riječ o migrantu u dobi od blizu 20 godina koji se na taj način pokušao dokopati Hrvatske. Mještani su mu rekli da ih na području Velike Kladuše ima do 7000 i da ovakvi pokušaji nisu rijetkost. Zaključuje kako nisu zvali policiju.