Kao što je i najavljeno nakon današnjeg sastanka policijskog komesara Unsko-sanskog kantona Muje Koričića i ministra sigurnosti BiH, migranti koji su sinoć vozom iz Sarajeva stigli u Bihać, bit će vraćeni u Sarajevo.

Za prijevoz blizu stotinu migranata su obezbijeđeni autobusi koji će ih izvesti sa područja Unsko-sanskog kantona čiji su predstavnici poslali jasnu poruku da za nove grupe migranata više nema mjesta s obzirom na manjak smještajnih kapaciteta.

Veća grupa migranata je jučer u 16 sati krenula iz Sarajeva talgo vozom za Bihać, da bi po dolasku rano jutros, policija spriječila njihovo iskrcavanje.

Oni su satima bili “zarobljeni” u vozu da bi danas oko 13 sati bili obaviješteni da će biti autobusima vraćeni odakle su krenuli za Unsko-sanski kanton.

Policijski komesar Mujo Koričić, nakon sastanka Operativnog štaba, danas je novinarima kazao da je situacija u USK već dovoljno narušena velikim brojem krivičnih djela stranih državljana, a da bi povećanje broja migranata donijelo dodatne tenzije i mogućnost eskalacije.